Dilatacioni spojevi

Konstruktivni spojevi i dilatacioni spojevi moraju se obezbediti u svakom većem građevinskom objektu. Da bi se izbeglo formiranje velikih pukotina i deformacija u konstrukciji, ovi spojevi apsorbuju izduženja i skupljanja unutar objekta. Dobri primeri su npr. pomeranja u betonu usled promene temperature, različitog sleganja temelja objekta, povećanog opterećenja i pomeranja konstrukcije usled vibracija ili kao posledice skupljanja betona. Predviđenje deformacije se apsorbuju dilatacionim spojevima i ležistima. Oni zahtevaju mere zaštite od uticaja požara.

Konstruktivni spojevi

Promat PROMASEAL® asortiman proizvoda je izuzetno pogodan za zaptivanje spojeva u zgradama, građevinarstvu i konstrukcijama od prefabrikovanih elemenata, u lakim pregradnim zidovima, za spojeve između zidova i plafona, kao i za zaptivanje prodora cevi za domacinstvo, grejanje i kanalizaciju.

Pomerljiva i nepomerljiva ležišta

Pomerljiva ležišta od elastomera ili neoprena kao su neophodna u brojnim građevinskim konstrukcijama moraju ostati potpuno funkcionalna i slučaju požara. PROMATECT® obloge mogu se izvesti kod zahtevanih konstrukcijama, uzimajući u obzir temperaturnu osetljivost plastike koja je upotrebljena.

Moguće je uzeti u obzir pomeranja u dilatacionim spojevima preko odgovarajućih pojedinačnih modifikacija.